Prikkelarme Kermis

 

Het is weer kermis en die is er voor iedereen! Voor veel mensen zorgt dit voor veel plezier, maar helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk aan bijvoorbeeld mensen met autisme, epilepsie of ADHD. Zij mijden vaak de kermis juist vanwege de geluiden en lichteffecten. Daarom organiseert Kermis Best voor de 7e keer een prikkelarme kermis.

De prikkelarme kermis vindt plaats op zaterdag 6 juli van 11.00 uur tot 13.00 uur. Er is zo min mogelijk rook en licht(flitsen) te zien en de muziek is gedempt (minder dan 35 decibel). De bezoekers krijgen ruim de tijd om in en uit de attractie te stappen en worden de draaisnelheden indien mogelijk aangepast. De kermisexploitanten zetten zich volop in om iedereen een mooie kermis te bezorgen.

Lekker rustig
De prikkelarme kermis is niet alleen voor mensen met een beperking. Iedereen is welkom. Dus ook mensen zonder beperking, die graag “lekker rustig” een rondje kermis doen. Tijdens deze prikkelarme kermis gelden de reguliere ritprijzen.

Voorzieningen
Tijdens de prikkelarme kermis zijn er enkele vrijwilligers aanwezig. Zij kunnen u helpen bij het in- en uitstappen van de attractie of bijvoorbeeld het aannemen van een snoepstok o.i.d. Desondanks adviseren wij u om een begeleider mee te nemen. De EHBO is samen met het mindervalidetoilet in de Koetshuistuin te vinden.

Bereikbaarheid
Komt u met de auto en bent u op zoek naar een gehandicaptenparkeerplaats? Deze vindt u op onderstaande locaties:

  • Dorpsplein (achter de achtbaan)
  • Hoofdstraat (t.h.v. de kerk)
  • Nieuwstraat (bij de oude Jansen-mode)