Nu ook kermis-mis tijdens Kermis Best

Graag nodigen wij u uit voor het bijwonen van de Kermis-mis op zondag 2 juli.

Tijd en locatie

Op zondag 2 juli 10.45 uur houden we de eerste kermis-mis op de Autoscooter (botsauto’s) op het Raadhuisplein. U wordt ontvangen door de zanggroep Spirit uit Best. Aalmoezenier van Welzenes zal voorgaan als hoofdcelebrant.

 Na de dienst is er gelegenheid voor het drinken van een kopje koffie bij de Poffertjessalon met daarbij een warme olie- of krentenbol.

Waarom een kermis-mis?

“De geschiedenis van de kermis gaat terug tot de middeleeuwen. Steden en dorpen lieten rond bepaalde data markten toe waar vrije handel was toegestaan. De kerken vierden hun kerkwijding (de dag waarop de kerk werd ingewijd) met een Heilige Mis (de kerkmis). Uit beiden ontstonden kermissen: momenten van vertier voor de inwoners van stad en dorp, waar vrijhandel was toegestaan en speciale waren werden aangeboden en kunsten werden vertoond. In september ‘22 is de kermiscultuur bijgeschreven op de lijst van immaterieel erfgoed. Met het houden van de kermis-mis gaan we terug naar de oorsprong van de kermis en maken we de geschiedenis tastbaar. “