Programma 2019

De jubileumeditie van 200 jaar Best is ook zichtbaar op Kermis Best.

De kermis wordt voorzien van een randprogramma dat de unieke sfeer van de kermis versterkt, namelijk met straattheater en andere straatoptredens maar dan met een ouderwets tintje. Op vrijdag 5 juli gaat ’t Gilde ‘Sint Odulphus’ een mooi optreden Vendelzwaaien verzorgen. Van oudsher werd de kermis letterlijk losgeschoten met carbid. Hoe mooi is het dan ook dat we in het kader van 200 jaar Best, de kermis gaan losschieten met carbid.

Zaterdag 6 juli is Kermis Best het toneel van het jaarlijkse straattheaterfestival. Een bont gezelschap van acteurs, jongleurs en fratsenmakers begeeft zich tussen de attracties en het publiek.

Maandagmiddag 8 juli kunnen de kinderen genieten van ‘oude’ sprookjesfiguren zoals Hans & Grietje, Roodkapje,

De Sprookjesboom, bekende sprookjesprinsessen, Steltlopers ‘Bokkesprongen ‘ en de Speeldoos . Maandagavond 8 juli is het thema “Braziliaanse- en Antilliaanse avond”. Vele samba- en percussiebands en Braziliaanse danseressen treden midden op de kermis op. Dinsdag 9 juli is er een stripfigurenparade met; meneer De Uil, Smurf, Bert & Ernie, Tom & Jerry, Dribbel, Shimmer & Shine, Bing, Ugly Dolls en Blue Barry van Hamstra.

De mooiste goedkoopste kermis van Nederland!