Informatie

KERMIS BEST: De mooiste goedkoopste Kermis van Nederland

“Kermis Best heeft iets magisch dat ik maar in weinig andere kermissen of pretparken aantref”, aldus een kermisbezoeker. Dit evenement heeft zich een grote faam weten te verwerven onder kermisliefhebbers. Het is geen doorsnee kermis. Het is een kermis met een eigen, simpele formule: goedkoop, ongeveer 90 topattracties voor het hele gezin en een aansprekend randprogramma. Kermisvieren in Best is een feest van plezier voor iedereen. Met deze simpele filosofie is Kermis Best uitgegroeid tot één van de toonaangevende kermissen van het land.

 

De filosofie is verder uitgewerkt in 4 belangrijke pijlers:

 1.  Betaalbaar
 2. Hoge kwaliteit
 3. Jaarlijks afwisselend
 4. Uitgebreid randprogramma

 

Ad 1. Betaalbaar
De kermis moet toegankelijk zijn voor iedereen; ook voor de mensen met een kleine portemonnee. De ritprijs voor kinderattracties is € 1,00. Voor grote attracties varieert de ritprijs. € 1,20 voor negen familieattracties, € 1,60 voor de Break Dance en € 1,80 voor de grote achtbaan. De topattracties Pirates Adventure, Tsunami, Sound Machine en Jumper Jumper draaien voor slechts € 2,00.  De hoge mega-attracties “Propeller”, “Booster Maxxx”, “en “Around the World” vragen een ritprijs van € 3,00.
Ook bij de spelletjes en verkoopzaken zijn de prijzen betaalbaar. Zo kost een kleine suikerspin € 1,00, een blikje drinken € 1,50 en een wafel € 1,00. Bij de spelletjes hebben de kinderen altijd prijs. Hiervoor zijn contracten afgesloten met de kermisexploitanten. Rondom de kermis is het natuurlijk gratis parkeren op speciale goed bereikbare parkeerterreinen.

 

Ad 2. Hoge kwaliteit
Op Kermis Best verschijnen ieder jaar de (wereld)primeurs en/of grote Europese topattracties. Bij de plaatsing van de attracties kijkt de organisatie naar de kwaliteit / uitstraling van de attracties en niet zozeer naar wie bereid is daarvoor het meeste geld te betalen.
De kwaliteit komt ook naar voren in de omvang van de kermis: jaarlijks bijna 90 attracties. Daarmee is het één van de grootste kermissen van het land.

 

Ad 3. Jaarlijks afwisselend
De organisatie beijvert zich om ieder jaar weer een geheel andere kermis op poten te zetten. Ieder jaar is het voor de bezoekers weer spannend welke attracties zij tegen zullen komen.

 

Ad 4. Uitgebreid randprogramma
Niet alleen een mega-kermis, maar ieder jaar ook een omlijsting met een aantrekkelijk randprogramma voor jong en oud.

Een greep uit het programma van 2017:

 • Optreden Roy Donders en Snollebollekes.
 • Groot straattheaterfestival op zaterdag.
 • Meet & Greet met stipfiguren zoals Chase en Marshall van Paw Patrol, Buurman & Buurman, Tom & Jerry, Dribbel , Yo-Kai Watch en de Smurfen
 • Gratis kermisloterij.
 • Spectaculaire parade door een vijftigtal steltenlopers van de Koninklijke Steltenlopers uit Merchtem, België. Sommigen hebben stelten van 4 meter onder de voet.
 • Grote letterspeurtocht voor alle kinderen.
 • Themadag Levende Standbeelden.
 • Jaarlijks terugkerende grote afsluitende vuurwerkshow.

 

Prikkelarme kermis
Dat Kermis Best ‘voor iedereen’ is krijgt dit jaar nog een extra dimensie. Voor het eerst heeft Kermis Best gedurende een aantal uren een prikkelarme kermis.  Licht, geluid en waar mogelijk de draaisnelheid worden aangepast zodat het voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijk en/of geestelijke beperking ook mogelijk is om kermis te vieren.

 

Sfeervol
Kermis Best is hiermee een grote familiekermis, die een fantastische sfeer uitademt. Bezoekers komen dan ook in grote getale naar Kermis Best. In 2016 kwamen er ruim 250.000 bezoekers in vijf dagen. Uit een onlangs gehouden belevingsonderzoek blijkt dat die bezoekers Kermis Best beoordelen met een 8,3! En de prijzen van de attracties zelfs met een 8,8! Het dorp Best (met zo’n kleine 30.000 inwoners) wordt door dit evenement al jaren goed op de kaart gezet.

 

Toonaangevend
Kermis Best is niet alleen van enorme promotionele waarde voor het dorp Best. Het is één van de grootste evenementen in de regio Zuidoost Brabant. Bovendien is het een toonaangevende kermis in Nederland, die zelfs bekendheid geniet in België en Duitsland.
Als eerste gemeente in Nederland heeft Best zo’n 25 jaar geleden een kermisbeleidsplan vastgesteld, waarin het succesvolle concept was opgenomen. Vele gemeenten in Nederland zijn nu bezig om het “Bestse concept” op hun kermis in te voeren, om die weer op niveau te brengen. Waarin een dorp als Best groot kan zijn! De inwoners van Best zijn dan ook trots op ‘hun’ evenement.

Vrijdag 16.00 – 01.00 uur
Zaterdag 11.00 – 13.00 uur
prikkelarme kermis
Zaterdag 13.00 – 01.00 uur
Zondag 13.00 – 00.00 uur
Maandag 13.00 – 00.00 uur
Dinsdag 13.00 – 00.00 uur

Bereikbaarheid:

Op enkele minuten lopen van Kermis Best kan gratis geparkeerd worden. Automobilisten die vanaf Den Bosch komen worden vanaf de A2 naar het parkeerterrein geleid. Dat geldt eveneens voor automobilisten vanaf Eindhoven / Venlo / Maastricht. Als je vanaf Tilburg komt kun je het beste de A2 richting Amsterdam – Den Bosch nemen en daar de eerste afslag Best. Daarna wordt je ook naar het parkeerterrein geleid.

Het station bevindt zich eveneens slechts enkele minuten lopen van het kermisterrein. De treinen komen vanaf en gaan naar Eindhoven – Den Bosch – Tilburg. De bereikbaarheid met de fiets is ook goed. Bovendien is er een bewaakte fietsenstalling naast het politiebureau voor slechts € 0,50.

De mooiste goedkoopste kermis van Nederland!