Informatie

KERMIS BEST: de klant voorop!

De kermis behoort tot een van de oudste feesten van Nederland. Oorspronkelijk was de kermis een feest in de vorm van een jaarmarkt, dat plaats vond ter ere van de wijdingsdag van de parochiekerk van een plaats. Tijdens de jaarmarkt werd een speciale kerkmis gehouden. Een woord dat later verbasterde in ‘kermis’ en uitgroeide tot het volksfeest dat het nu al vele decennia is.

Betaalbaar feest
Ruim 25 jaar geleden stelde de organisatie van Kermis Best zich de volgende vraag. Als de kermis er is voor het ‘volk’, hoe kunnen we dat dan het beste in de opzet van de kermis tot uiting laten komen? Een blik door de bril van de ‘klant’ dus. De uitkomst van deze kijk: maak de kermis betaalbaar, zorg voor kwaliteit en omlijst de kermis met een mooi randprogramma. Met deze simpele filosofie is Kermis Best inmiddels
uitgegroeid tot één van de toonaangevende kermissen van het land. Met jaarlijks bijna 90 topattracties voor het hele gezin is kermisvieren in Best een feest van plezier voor iedereen.

De filosofie is verder uitgewerkt in 4 belangrijke pijlers:
1. Betaalbaar
2. Hoge kwaliteit
3. Jaarlijks afwisselend
4. Uitgebreid randprogramma

Betaalbaar
De kermis moet toegankelijk zijn voor iedereen; ook voor de mensen met een kleine portemonnee. De ritprijs voor kinderattracties is € 1,00. Voor grote attracties varieert de ritprijs: € 1,20 voor acht familieattracties, € 1,60 voor de Heartbreaker, 6D Simulator en de Breakdance en
€ 1,80 voor de grote achtbaan, Jumper Jumper en de Magic. De topattracties Geister Villa, Reactor en Ultimate draaien voor slechts € 2,00. De hoge mega-attractie “Booster Maxxx”, vraagt een ritprijs van € 3,00. De Mega+ attractie The Mine
Tower draait voor maar € 3,50. Ook bij de spelletjes en verkoopzaken zijn de prijzen betaalbaar. Zo kost een kleine suikerspin € 1,00, een blikje drinken € 1,50 en een wafel € 1,00. Bij de spelletjes hebben de kinderen altijd prijs. Hiervoor zijn contracten afgesloten met de
kermisexploitanten. Rondom de kermis is het natuurlijk gratis parkeren op speciale goed bereikbare parkeerterreinen op loopafstand van de kermis.

Hoge kwaliteit
Op Kermis Best verschijnen ieder jaar de (wereld)primeurs en/of grote Europese topattracties. Bij de plaatsing van de attracties kijkt de organisatie naar de kwaliteit / uitstraling van de attracties en niet zozeer naar wie bereid is daarvoor het meeste geld te betalen.
De kwaliteit komt ook naar voren in de omvang van de kermis: jaarlijks bijna 90 attracties. Daarmee is het één van de grootste en goedkoopste kermissen van het land.

Jaarlijks afwisselend
De organisatie beijvert zich om ieder jaar weer een geheel andere kermis op poten te zetten. Ieder jaar is het voor de bezoekers weer spannend welke attracties zij tegen zullen komen.

Uitgebreid randprogramma
Niet alleen een mega-kermis, maar ieder jaar ook een omlijsting met een aantrekkelijk randprogramma voor jong en oud.

Een greep uit het programma van 2018:

  • Optreden John de Bever, DjangoWagner en Ferry de Lits
  • Groot straattheaterfestival op zaterdag
  • Meet & Greet met stipfiguren zoals Teletubbie, Super Wings, Sonic the Hedgehog, Nijntje,Beertje Paddington, Scooby-Doo, Smurf en Play-Doh
  • Gratis kermisloterij
  • Braziliaanse avond
  • Grote letterspeurtocht voor alle kinderen
  • Themadag circus; circustrein met clown, clowns met ganzen, schminkclowns, clowns looporkest, steltloopclown, ballonnenclown en jongleurclown
  • Jaarlijks terugkerende grote afsluitende vuurwerkshow maar nu in een ander jasje.

Prikkelarme kermis
Vorig jaar had Kermis Best voor het eerst een Prikkelarme Kermis.Vanwege de grote belangstelling is er dit jaar dan ook weer een Prikkelarme Kermis. Juist omdat wij vinden dat kermis vieren voor iedereen mogelijk moet zijn.Tijdens deze Prikkelarme Kermis wordt het licht, geluid en waar mogelijk
de draaisnelheid aangepast.Voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijk en/of geestelijke beperking en ouderen is het zo ook mogelijk om kermis te vieren.

Sfeervol
Kermis Best is hiermee een grote familiekermis, die een fantastische sfeer uitademt. Bezoekers komen dan ook in groten getale naar Kermis Best. In 2017 kwamen er ruim 250.000 bezoekers in vijf dagen.
Uit een gehouden belevingsonderzoek blijkt dat die bezoekers Kermis Best beoordelen met een 8,3! En de prijzen van de attracties zelfs met een 8,8! Het dorp Best (met zo’n kleine 30.000 inwoners)
wordt door dit evenement al jaren goed op de kaart gezet.

Toonaangevend
Kermis Best is niet alleen van enorme promotionele waarde voor het dorp Best. Het is één van de grootste evenementen in de regio Zuidoost-Brabant. Bovendien is het een toonaangevende kermis in Nederland, die zelfs bekendheid geniet in België en Duitsland.
Als eerste gemeente in Nederland heeft Best ruim 25 jaar geleden een kermisbeleidsplan vastgesteld, waarin het succesvolle concept was opgenomen.Vele gemeenten in Nederland zijn nu bezig om het “Bestse concept” op hun kermis in te voeren, om die weer op niveau te brengen. Waarin een dorp als
Best groot kan zijn! De inwoners van Best zijn dan ook trots op ‘hun’ evenement.

 

 

Vrijdag 16.00 – 01.00 uur
Zaterdag 11.00 – 13.00 uur
prikkelarme kermis
Zaterdag 13.00 – 01.00 uur
Zondag 13.00 – 00.00 uur
Maandag 13.00 – 00.00 uur
Dinsdag 13.00 – 00.00 uur

Bereikbaarheid:

Op enkele minuten lopen van Kermis Best kan gratis geparkeerd worden. Automobilisten die vanaf Den Bosch komen worden vanaf de A2 naar het parkeerterrein geleid. Dat geldt eveneens voor automobilisten vanaf Eindhoven / Venlo / Maastricht. Als je vanaf Tilburg komt kun je het beste de A2 richting Amsterdam – Den Bosch nemen en daar de eerste afslag Best. Daarna wordt je ook naar het parkeerterrein geleid.

Het station bevindt zich eveneens slechts enkele minuten lopen van het kermisterrein. De treinen komen vanaf en gaan naar Eindhoven – Den Bosch – Tilburg. De bereikbaarheid met de fiets is ook goed. Bovendien is er een bewaakte fietsenstalling naast het politiebureau voor slechts € 0,50.

De mooiste goedkoopste kermis van Nederland!