Algemene info

KERMIS BEST in een nieuw jasje

Kermis, een feest waar vele mensen jaarlijks naar uitkijken. Het moment van het jaar waar ze even helemaal los kunnen gaan. Genieten van een lekker drankje op het terras, dagen achter elkaar feesten en even gek doen in de verschillende attracties. Mensen kijken er naar uit, krijgen het ‘wij’ gevoel in het dorp wanneer zij samen plezier beleven op de kermis in Best.

In 2019 vierde de gemeente Best haar 200 jarig bestaan en was het voor het eerst dat de kermis een andere route kreeg. Deze loopt nu dwars door het hartje van het centrum van Best en heeft maar liefst 95 topattracties voor het hele gezin. Jong en oud konden dan ook in de jubileumeditie van 200 jaar Best hun hart ophalen.

Betaalbaar feest
Ruim 25 jaar geleden stelde de organisatie van Kermis Best zich de volgende vraag. Als de kermis er is voor het ‘volk’, hoe kunnen we dat dan het beste in de opzet van de kermis tot uiting laten komen? Een blik door de bril van de ‘klant’ dus. De uitkomst van deze kijk: maak de kermis betaalbaar, zorg voor kwaliteit en omlijst de kermis met een mooi randprogramma. Met deze simpele filosofie is Kermis Best inmiddels
uitgegroeid tot één van de toonaangevende kermissen van het land. Met jaarlijks bijna 90 topattracties voor het hele gezin is kermisvieren in Best een feest van plezier voor iedereen.

De filosofie is verder uitgewerkt in 4 belangrijke pijlers:
1. betaalbaar
2. hoge kwaliteit
3. jaarlijks afwisselend
4. uitgebreid randprogramma

Betaalbaar
De kermis moet toegankelijk zijn voor iedereen; ook voor de mensen met een kleine portemonnee. De ritprijs voor kinderattracties is € 1,20. Voor grote attracties varieert de ritprijs tussen de € 1,50 voor familieattracties en maximaal € 4,00  voor de echt spectaculaire attracties zoals de Air Race Bungee ‘Katapult’. Bij de spelletjes hebben de kinderen altijd prijs. Hiervoor sluiten we contracten met de
kermisexploitanten. Rondom de kermis is het natuurlijk gratis parkeren op speciale goed bereikbare parkeerterreinen op loopafstand van de kermis.

Hoge kwaliteit
Op Kermis Best verschijnen ieder jaar de (wereld)primeurs en/of grote Europese topattracties. Bij de plaatsing van de attracties kijken we naar de kwaliteit en uitstraling van de attracties. We kijken niet zozeer naar wie bereid is daarvoor het meeste geld te betalen. De kwaliteit komt ook naar voren in de omvang van de kermis: 95 attracties. Daarmee is het één van de grootste en goedkoopste kermissen van het land.

Jaarlijks afwisselend
We doen ieder jaar opnieuw ons best om een heel andere kermis op poten te zetten. Ieder jaar is het voor de bezoekers weer spannend welke attracties zij tegen zullen komen.

Sfeervol
Kermis Best is een grote familiekermis, die een fantastische sfeer uitademt. Bezoekers komen dan ook in groten getale naar Kermis Best. In 2018 kwamen er ruim 250.000 bezoekers in vijf dagen.
Uit een gehouden belevingsonderzoek blijkt dat die bezoekers Kermis Best beoordelen met een 8,3! En de prijzen van de attracties zelfs met een 8,8! Het dorp Best,  met zo’n kleine 30.000 inwoners,
wordt door dit evenement al jaren goed op de kaart gezet.

Toonaangevend
Kermis Best is niet alleen van enorme promotionele waarde voor het dorp Best. Het is één van de grootste evenementen in de regio Zuidoost-Brabant. Bovendien is het een toonaangevende kermis in Nederland, die zelfs bekendheid geniet in België en Duitsland.

Het Bestse concept; de mooiste goedkoopste Kermis van Nederland is nog steeds de kracht van Best. Mede daarom dat het de kermis van Best op de kaart van Nederland zet.

De mooiste goedkoopste kermis van Nederland!