Algemene info

KERMIS BEST: de klant voorop!

De kermis behoort tot een van de oudste feesten van Nederland. Oorspronkelijk was de kermis een feest in de vorm van een jaarmarkt, dat plaats vond ter ere van de wijdingsdag van de parochiekerk van een plaats. Tijdens de jaarmarkt werd een speciale kerkmis gehouden. Een woord dat later verbasterde in ‘kermis’ en uitgroeide tot het volksfeest dat het nu al vele decennia is.

Betaalbaar feest
Ruim 25 jaar geleden stelde de organisatie van Kermis Best zich de volgende vraag. Als de kermis er is voor het ‘volk’, hoe kunnen we dat dan het beste in de opzet van de kermis tot uiting laten komen? Een blik door de bril van de ‘klant’ dus. De uitkomst van deze kijk: maak de kermis betaalbaar, zorg voor kwaliteit en omlijst de kermis met een mooi randprogramma. Met deze simpele filosofie is Kermis Best inmiddels
uitgegroeid tot één van de toonaangevende kermissen van het land. Met jaarlijks bijna 90 topattracties voor het hele gezin is kermisvieren in Best een feest van plezier voor iedereen.

De filosofie is verder uitgewerkt in 4 belangrijke pijlers:
1. betaalbaar
2. hoge kwaliteit
3. jaarlijks afwisselend
4. uitgebreid randprogramma

Betaalbaar
De kermis moet toegankelijk zijn voor iedereen; ook voor de mensen met een kleine portemonnee. De ritprijs voor kinderattracties is € 1,20. Voor grote attracties varieert de ritprijs tussen de € 1,50 voor familieattracties en maximaal € 4,00  voor de echt spectaculaire attracties zoals bijvoorbeeld een Free Fall Tower of de View Tower. Bij de spelletjes hebben de kinderen altijd prijs. Hiervoor sluiten we contracten met de
kermisexploitanten. Rondom de kermis is het natuurlijk gratis parkeren op speciale goed bereikbare parkeerterreinen op loopafstand van de kermis.

Hoge kwaliteit
Op Kermis Best verschijnen ieder jaar de (wereld)primeurs en/of grote Europese topattracties. Bij de plaatsing van de attracties kijken we naar de kwaliteit en uitstraling van de attracties. We kijken niet zozeer naar wie bereid is daarvoor het meeste geld te betalen. De kwaliteit komt ook naar voren in de omvang van de kermis: jaarlijks bijna 90 attracties. Daarmee is het één van de grootste en goedkoopste kermissen van het land.

Jaarlijks afwisselend
We doen ieder jaar opnieuw ons best om een heel andere kermis op poten te zetten. Ieder jaar is het voor de bezoekers weer spannend welke attracties zij tegen zullen komen.

Sfeervol
Kermis Best is een grote familiekermis, die een fantastische sfeer uitademt. Bezoekers komen dan ook in groten getale naar Kermis Best. In 2018 kwamen er ruim 250.000 bezoekers in vijf dagen.
Uit een gehouden belevingsonderzoek blijkt dat die bezoekers Kermis Best beoordelen met een 8,3! En de prijzen van de attracties zelfs met een 8,8! Het dorp Best,  met zo’n kleine 30.000 inwoners,
wordt door dit evenement al jaren goed op de kaart gezet.

Toonaangevend
Kermis Best is niet alleen van enorme promotionele waarde voor het dorp Best. Het is één van de grootste evenementen in de regio Zuidoost-Brabant. Bovendien is het een toonaangevende kermis in Nederland, die zelfs bekendheid geniet in België en Duitsland.
Als eerste gemeente in Nederland heeft Best ruim 25 jaar geleden een kermisbeleidsplan vastgesteld, waarin het succesvolle concept was opgenomen.Vele gemeenten in Nederland zijn nu bezig om het ‘Bestse concept’ op hun kermis in te voeren, om die weer op niveau te brengen. Waarin een dorp als Best groot kan zijn! De inwoners van Best zijn dan ook trots op ‘hun’ evenement.

De mooiste goedkoopste kermis van Nederland!